Okroška je starodávna studená ruská polievka, ktorá sa robí buď s kefírom alebo s kvasom. Je to vynikajucé jedlo na horucé letné dni. Po okroške sa citite ako po studenej sprche. Je to jeden z receptov.
Čo potrebujeme na pripravu:
- zemiaky,
- vajca,
- redkvička,
- uhorky,
- šunka,
- lahôdková cibuľka,
- kefír.
Na ochutenie soľ, kôpor alebo petržlenka.
Zemiaky, vajca a vodu na polievku uvaríme vopred a necháme ich vychladnuť. Zemiaky, aby sa rýchlejšie uvarili, nakrajáme na kocky. Vychladené vajca nakrajáme na kocky.
Ďalšie suroviny: uhorky, lahôdkovú cibuľku, šunku a redkvičku pokrajame na drobné kúsky či na kocky.
Do väčšého hrnca presypeme všetky komponenty, zalejeme chladnou vodou a kefírom 2:1 alebo 3:1 podla chuti, posolíme a rozmiešame.
Prijatnogo appetita i na zdorovje!


*na obrazku je viac zemiakov než treba.

